Vem gillar inte cabernet sauvignon och generösa portioner?Om ni är som mig som älskar fruktiga generösa cabernet sauvigon från Kalifornien med toner av svarta vinbär och mogna bär och en liten hint av smörkola. Då ska ni prova Footsteps Cabernet Sauvignon. Vinets popularitet har gjort så den sålt slut på hyllorna två gånger! (Lugn, det finns nu tillräckligt på hyllorna). Vi har satt ihop tre olika recept med influenser från Kalifornien. En hamburgare med stekt karameliserad ananas, grymt gott med en söt överraskning i burgaren. Sen har vi även gjort en kryddsotad entrecôte. Den sotade smaken och kryddorna från köttet är utmärkt till de kraftigare tonerna i vinet som läder, lakrits och smörkola. Till sist har vi även gjort en honung- och sesamglacerad majskyckling med creamed corn och parmesan. De söta smakerna i sesamglacen och krämigheten i creamed corn mjukar till tanninerna i vinet och låter kycklingens smak ta mer plats.Länk till alla recept >>Glöm nu inte heller att det är sista veckan man kan köpa biljetter till Senses Wine Fair till rabatterat pris 280kr/person, Sen kostar biljetterna 350kr/person. Ordniarie pris är 600kr/person för icke medelmmar. I priset ingår provning av hela sortimentet, lån av vinglas, spottkopp och provningsprotokoll.
Köp biljetter här >>Varmt välkomna!
Onsdagstrött? Är ni också trötta efter julklappsjakten? För er som vill ha tips på en snabblagad och god pasta! Här är ett superenkelt recept. Lammkorv med färsk fettuccine och salvia Till recept>>Till denna pastarätt rekommenderas Le Volte dell Ornellaia och som finns i ordinarie sortiment, alltså på hyllan. Ett supergott vin med lång eftersmak av solmogna bigarråer och örter.Om man inte vill ha lammkorv i pastan, kan man självklart använda andra korvsorter. Ta t ex kabanoss, stockholmare eller salsiccia. Och om man inte gillar salvia kan man ha basilika i istället.Viktigt att ni använder färska örter, det blir en helt annan smak än med torkade örter till just denna rätt. Trevlig lillördag hörni!
Vad ska vi prata om? Jag (Sarah) jobbar med Senses vinklubb och kommer bjuda på kuriosa, nyheter, inspirerande tips och även visa vad som händer bakom kulisserna.
Här har även NI möjlighet att ställa frågor till oss om vin och mat i kommentarsfältet nedan, så ska vi göra vårt bästa och svara.
Ta del av våra senaste nyheter, vintips, vinprovningar och mässor. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.